Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


Μετά από δυο χρόνια η ΕΡΤ και πάλι στον τηλεοπτικό αέρα κι αν δεν είσαι από κείνους, που ενώ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν δάκρυσαν από συγκίνηση, θα πρέπει να ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που βάζουν τη λογική μπροστά από το συναίσθημα και πολύ θάθελα να σου μοιάζω αλλά δεν μου βγαίνει…
Ίσως να φταίει γιαυτό και το γεγονός ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄92-΄93 ήμουν απολυμένος από τις αστικές συγκοινωνίες (ΕΑΣ) όπου ύστερα από αγώνα 18 μηνών επανήλθαμε πανηγυρικά στη δουλειά μας όταν το ΠΑΣΟΚ με τον Αντρέα κέρδισε τις εκλογές και τήρησε την υπόσχεσή του για επαναπρόσληψή μας, όπως τώρα, καλή ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση απέναντι στους απολυμένους της ΕΡΤ.
Το θέμα είναι πως ούτε τότε είχαμε συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν το λαό ούτε πριν το κλείσιμο από το Σαμαρά είχαμε δημόσια τηλεόραση που να μας αντιπροσωπεύει χωρίς να προσβάλει την αισθητική μας. Για τα χάλια όμως τόσο των συγκοινωνιών όσο και της ΕΡΤ οι μόνοι που δεν είχαν καμιά ευθύνη ήταν οι εργαζόμενοι που ενώ εκείνοι μάτωναν για να προσφέρουν έργο οι διοικούντες απολάμβαναν τους παχυλούς τους μισθούς και εισέπρατταν κάτω από το τραπέζι τις μίζες από τις προμήθειες υλικού και την ανάθεση έργου στους κολλητούς…
Να ελπίσουμε και να ευχηθούμε μια καλύτερη συνέχεια της ΕΡΤ τώρα με την κυβέρνηση της ¨πρώτη φορά αριστερά¨ και να μη ξαναδούμε κομματικά φερέφωνα που αντί να μεταδίδουν ειδήσεις να λένε την προσωπική-κομματική τους άποψη.
Τώρα, θα μου πεις, με ένα ταγματάρχη επικεφαλής μπορείς να ελπίζεις σε κάτι καλύτερο;
Μπορείς. Οι άνθρωποι αλλάζουν μετά από την απόκτηση εμπειριών και συνήθως γίνονται καλύτεροι.
Όχι όλοι οι άνθρωποι, οι περισσότεροι.

Αν η εμπειρία άλλαζε όλους ώστε να γίνουν καλύτεροι θα είχε αλλάξει κι ο Σόιμπλε, που μετά από τις σφαίρες που δέχτηκε και τον άφησαν ανάπηρο δεν μου δείχνει να έγινε καλύτερος…

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Συγκινήθηκα. Και χάρηκα πολύ. Ε, λίγο η μουτράκλα του Ταγματάρχη με ξενέρωσε, αλλά ελπίζω να απαλλαγούμε σύντομα από αυτόν. Ή έστω να είναι πιο χαμηλών τόνων.
Πριν από μερικές ώρες είδα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Πάνο Χαρίτο -τρόμαξα να τον γνωρίσω χωρίς το γιλέκο του!
Επίσης, το δελτίο καιρού το λέει ο Σάκης Αρναούτογλου, που έχει γίνει πλέον καλτ για την ευρύτερη οικογένειά μου. Χεχε!

KOYKLITIS είπε...

Είχα συνηθίσει κι εγώ τον Πάνο Χαρίτο με το χαρακτηριστικό του γιλέκο να μας στέλνει τις ανταποκρίσεις του εν μέσω πυρών από τα διάφορα πολεμικά μέτωπα και με ξάφνιασε η επιλογή του σαν παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Τελικά και σε αυτό το πόστο,παρα το σχετικό τρακ της πρώτης μέρας,αποδείχτηκε πολύ καλός.
Καλημέρα και καλό Σ/Κ.