Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ

Ένας τρόπος για να καταλάβει κάποιος αν η κυβέρνηση βαδίζει σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες είναι να βλέπει τις αντιδράσεις του διευθυντηρίου της κομισιόν.
Με βάση λοιπόν αυτές τις αντιδράσεις πρέπει να βαδίζει με μπούσουλα τις δεσμεύσεις της προς το λαό, διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η λύσσα των Γερμανών και των βαστάζων τους κατά της κυβέρνησης.
Γίνεται μια μάχη στο παρασκήνιο, που πολλές φορές βγαίνει και στο προσκήνιο, με διπλό στόχο: ή να την εξευτελίσουν αναγκάζοντάς την να υπογράψει νέο μνημόνιο ή να την φέρουν σε σημείο να παραιτηθεί και να μας κατσικώσουν ένα νέο ¨παπαδήμο¨ στο σβέρκο.
Έχει ρίξει βέβαια αρκετό νερό στο κρασί της η κυβέρνηση αλλά όχι τόσο ώστε να διαγράψει το βασικό της πρόγραμμα και να δικαιολογούνται κατηγορίες στελεχών της, σαν κι αυτή που λέει ότι βαφτίζει το κρέας ψάρι για να είναι εντάξει με τα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε.

Αν, φυσικά, επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο, να βαφτίσει δηλαδή το κρέας ψάρι, δεν θα χρειαστεί να τη ρίξει ο Σόιμπλε και η παρέα του, θα τη ρίξουμε όλοι εμείς που έχουμε αλλεργία στις βαφτίσεις, που πρώτοι καθιέρωσαν οι καλόγεροι το Μεσαίωνα...

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Είναι ένα άλλο είδος πίεσης από εκείνο που χρησιμοποίησαν στην Κύπρο.
Μόλις ανέβασα το ντοκουμέντο που δημοσίευσε το The Press Project. Δες το.

Ευτυχώς, ο Πρωθυπουργός συμμάζεψε τον ΥΠ.ΟΙΚ. Να μην έχει να σβήνει και τις φωτιές από τις αντικρουόμενες δηλώσεις του.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Το διάβασα και όσο περισσότεροι το διαβάσουν τόσο και λιγότερες ενστάσεις και απορίες θα εκφράζουν για το πώς και το γιατί πορεύεται έτσι η κυβέρνηση.
Όσο για τις αντικρουόμενες δηλώσεις έχω να πω ότι αυτές δεν αφορούν μόνο το Βαρουφάκη αλλά και άλλους μέσα στην κυβέρνηση, και καλό θα είναι να αρχίσουν σιγά-σιγά να μαζεύονται και να γίνονται ένα ενιαίο σύνολο ώστε να μη μπερδεύεται και ο κόσμος.