Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΤΡΙΤΗ ΕΝΤΟΛΗ

«Δε ν θα προφέρεις για κανένα λόγο το όνομα του ΚΥΡΙΟΥ, του Θεού σου. Πράγματι, εγώ ο ΚΥΡΙΟΣ, δεν θ` αθωώσω κανέναν που προφέρει το όνομά μου για οποιονδήποτε λόγο».
Αυτή είναι η τρίτη εντολή από τις δέκα συνολικά που έδωσε ο θεός στο Μωυσή και κείνος με τη σειρά του τις μετέφερε στους πιστούς για πιστή εφαρμογή και τήρηση.
Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τι στο καλό βλέπουν σε αυτή την εντολή τα πέντε-έξι κόμματα που τη ζητάνε, όχι από το Μωυσή που είναι και ο μόνος αρμόδιος, αλλά από το λαό στις ερχόμενες εκλογές.
Κάτι μου λέει ότι μάλλον δεν ζητάνε τη συγκεκριμένη εντολή του Μωυσή αλλά την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης για να παζαρέψουν κάποια καρέκλα προκειμένου να στηρίξουν μια κυβέρνηση που λόγω έλλειψης αυτοδυναμίας δεν θα μπορεί να σχηματιστεί χωρίς αυτούς.
Αν είναι έτσι μακάρι την τρίτη εντολή να τη δώσει ο λαός στο ΚΚΕ ώστε αυτό να επιβάλει τις θέσεις του στο πρώτο κόμμα, που σίγουρα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ,και να περάσουμε αυτόματα στην κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το κακό στην ιστορία είναι πως άλλη μια ευκαιρία για τη λαοκρατία θα χαθεί, γιατί κατά τα φαινόμενα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την αυτοδυναμία, οπότε θα σχηματίσει κυβέρνηση με το δικό του πρόγραμμα.
Το καλό είναι ότι το  ΚΚΕ δεν θα αναγκαστεί να αποχωριστεί τη ντουντούκα με την οποία δίνει εδώ και δεκαετίες το ρυθμό στις παρελάσεις που πραγματοποιεί εν είδει πορείας στο κέντρο της Αθήνας. 

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Μια χαρά εκδίκηση θα ήταν αυτό το σενάριο, νομίζω. Όχι, το φαντάζεσαι να βγει ο συριζα αυτοδύναμος, χωρίς την βοήθεια κανενός άλλου "αριστερού" κόμματος; Θα το φυσάει ο Κουτσούμπας (κι ο Κουβέλης μαζί) και δεν θα κρυώνει...

KOYKLITIS είπε...

Mia Petra

Αν η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιηθεί τότε ο μόνος αντίπαλος που θα έχει να αντιμετωπίσει θα είναι ο ίδιος του ο εαυτός.
Εκεί θα φανεί αν ο Τσίπρας, πέρα από τις όποιες άλλες ικανότητές του, έχει κι αυτή του μαέστρου που θα καταφέρει να συνθέσει τις όποιες παραφωνίες στο κόμμα σε μια γλυκιά υπέροχη μελωδία.

Λωτοφάγος είπε...

Χεχεχε! Τελικά, Κουκλίτη, αυτή η ρημαδο-τρίτη εντολή στον Μωυσή ποιο νόημα είχε; Εμείς όλη την ώρα ανακράζουμε "Παναγιά μου", "Χριστέ μου", "Θεέ μου"! Δεν βλέπω να πάθαμε τίποτε. Ή, μήπως, είχε και άλλο όνομα, αποκρυφιστικό;
Αυτές οι παρελάσεις του ΚΚΕ αξέχαστες θα μου μείνουν. Ιδίως η πρώτη, μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, και η άλλη για τη Γάζα στην Κατεχάκη. Μετά τις συνήθισα.
Τελικά, όλα συνηθίζονται, φίλε μου. Κι αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Αυτό το ¨τρίτη εντολή¨, που σημαίνει κατάληψη της τρίτης θέσης, πρωτακούστηκε από το Βενιζέλο και με τον τρόπο που το είπε, και ακούγεται στη συνέχεια, έχει κανείς την εντύπωση ότι ο νικητής των εκλογών δεν θα είναι αυτός πουν θα τερματίσει πρώτος αλλά τρίτος!
Να σου επισημάνω ότι κάθε φορά που πιάνεις στο στόμα σου το όνομα του θεού επί ματαίω μη φανταστείς ότι αυτό δεν έχει συνέπειες.
Αυτά όλα καταγράφονται και τη Δευτέρα Παρουσία θα χρειαστεί να δώσεις εξηγήσεις στον πάνσοφο τον πανάγαθο το φιλεύσπλαχνο κλπ θεό που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.
Αυτά.
Για τις παρελάσεις τα είπαμε αλλά θα συνεχίσουμε να τα λέμε και μετά τις εκλογές όπου,με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,κάτι μου λέει ότι αυτές θα πυκνώσουν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε...