Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ


Δυναμική επανεμφάνιση έκανε ο ΓΑΠ στην Κρήτη και όσο κι αν φαίνεται περίεργο υπήρξαν άνθρωποι που τον άκουσαν και, ακόμα χειρότερα, τον χειροκρότησαν.
Εμένα αυτός ο τύπος πάντα μου έδινε τη  εντύπωση ενός χρήσιμου ηλίθιου και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτή μου την άποψη, όσο κι αν θέλουν να πιστεύουν πολλοί πως είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός σε διατεταγμένη υπηρεσία. Σε διατεταγμένη υπηρεσία, ναι, ηλίθιος δε.
Αντίθετα, η ποντικομαμή ο Ανδρουλάκης είναι όντως πανέξυπνος , που ζυγίζει την κάθε κίνησή του με γνώμονα το ατομικό του βόλεμα. Μια τέτοια κίνηση ήταν κι αυτή του η εισχώρηση στο ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που το κόμμα αυτό κυριαρχούσε στα πολιτικά μας πράγματα. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με το καράβι που βουλιάζει ετοιμάζεται και πάλι ¨να την κάνει¨ βάζοντας πλώρη για το ΣΥΡΙΖΑ-έτσι ακούγεται τουλάχιστον.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τον εντάξει στις γραμμές του θα είναι ένα ολέθριο λάθος και ελπίζω κάτι τέτοιο  να μη γίνει, γιατί από αυτόν το χαμαιλέοντα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα και μάλλον απώλεια ψήφων θα έχει.
Αν όμως επιμείνουν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ να  τον ξαναεντάξουν στις γραμμές του κόμματος ας τον στείλουν στο πολυτεχνείο. Όχι για να κάνει αντίσταση, αλλά  για να λέει ανέκδοτα από την εποχή της χούντας. Για την εποχή που έλεγε πως ήταν άλλος…

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Έτσι ακριβώς. Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο, το ότι ψωνίζει από τα καλάθια, με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ.
Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε εναλλακτική και αυτό με θυμώνει πάρα πολύ!
Όσο για τον Γιωργάκη, δεν είναι τυχαίο που ο λαός τον αποκαλεί έτσι και όχι Γιώργο.
Στην παρουσίαση του βιβλίου της Έκμαν "Κλεμμένη Άνοιξη" για το οποίο έγραψα πριν από λίγες μέρες, η σουηδέζα δημοσιογράφος είπε ότι έχει συμπεριλάβει μια συνέντευξή του.
Από όσα μας αφηγήθηκε, είναι μάλλον ακόμα πιο ηλίθιος από όσο νομίζουμε.

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος

Πηγαίνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία αναγκαστικά θα κάνει κάποιους μικροσυμβιβασμούς και όλο και κάποιοι σαλταδόροι θα μπουκάρουν από κάποιο αφύλακτο σημείο και θα εισχωρήσουν στις τάξεις του.
Αυτό είναι σχετικά κατανοητό, θα μπορούσες να πεις. Το να δεχτείς όμως στο κόμμα κάποιους που σου γύρισαν την πλάτη στα δύσκολα και μάλιστα τύπους σαν τον Ανδρουλάκη, ε, αυτό δεν χωνεύεται ακόμα κι αν έχεις στομάχι καρχαρία!
Σχετικά με το ΓΑΠ, η απορία μου είναι πως γίνεται και τον πληρώνουν για να δίνει διαλέξεις. Και να πεις ότι ξέρει να λέει ανέκδοτα ή μαντινάδες σαν το Μίμη...