Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΜΗΝ

Πολύς Καβάφης και Βαρναλης ενέσκηψε στη βουλή και αρχίζω να ανησυχώ.  Όχι τίποτ' άλλο,δηλαδη,αλλά μη και προσπαθώντας να βρούμε την καλύτερη ατάκα ξεχάσουμε τους μισθούς,τις συντάξεις,την ανεργία... Μην αρχίσουμε το σικέ παιχνίδι των δυο παλιων "μονομάχων" Καραμανλή-Παπανδρέου (Αντρέα,γιατί ο άλλος ούτε και γιαυτό δεν ήταν ικανός...). Μπουχτίσαμε από "έξυπνες" ερωτοαπαντήσεις και στημένες αντιπαραθέσεις και κόντρες,που τους μόνους που ικανοποιούν είναι τα κομματικά ακροατήρια και τους κάθε λογής γλείφτες και αυλοκόλακες. Είναι βέβαια νωρίς ακόμα αλλά καλό είναι να επισημαίνονται αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα τώρα στην αρχή γιατί αν αφεθούν  θα γίνουν καθεστώς και τότε θα γυρίσουμε στην εποχή του ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑ και της Δημητρας,με τις ξεματιαστρες τους εξομολόγους και τα ταματα στην Τήνο. Και μια και ο λόγος, δεν ακούω τίποτα για χωρισμό κράτους -εκκλησίας και μαζί με τα προηγούμενα αρχίζω να ανησυχω ΚΑΙ γιαυτό. Ελπίζω να μην επαληθετούν οι ανησυχίες μου και να μην επικρατήσει η συνιστωσα(ποια;) του Γλέζου, που στα γεράματα μας πρόκυψε ευλαβής και θεοσεβούμενος Χριστιανός... ΑΜΗΝ!

10 σχόλια:

Swell είπε...

Βοήθειά μας! Εγώ ζω για να δω τους πολιτικούς ν' ανταλλάσουν στη Βουλή, τσιτάτα του Ηλία Πετρόπουλου...

Λωτοφάγος είπε...

Είσαι πολύ γκρινιάρης, φίλε μου! Οι άνθρωποι επιδεικνύουν κουλτούρα -εκτός από το δεδομένο ήθος τους- και εσύ ειρωνεύεσαι!
Νομίζω ότι τα μπέρδεψες: ο Ανδρέας έλεγε "Βυθίσατε το Χόρα" (το πλοίο), ενώ το τρίο Χάσε Πάσα Ιδέα λέει "Βυθίσατε ΤΗ χώρα"!
Καλή σου νύχτα.

KOYKLITIS είπε...

Swell
Δεν ξέρω αν τέτοια τσιτάτα ανταλλάξουν μέσα στη βουλή αλλά είμαι σίγουρος πως απ´ έξω θα γίνει...του Πετρόπουλου!

KOYKLITIS είπε...

Λωτοφάγος 

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε λωτοφάγε. Δικό μου το λάθος που μπερδεψα ΤΟ ΧΟΡΑ με τη ΧΩΡΑ. Το ίδιο λάθος νομίζω ότι έκανε και ο Αντρέας...
(Μου άρεσε το τρίο "Χάσε Πάσα").

Λωτοφάγος είπε...

@ Και αν θες να μάθεις γιατί πετάνε στίχους του Καβάφη οι βολευτές, δες την παρθενική ομιλία του Τατσόπουλου στη Βουλή, όπου μιλά για τον πολιτισμό και το επίπεδο των πολιτικών:
http://adangerousmindconfess.tumblr.com/post/26973070218/o?og=1&fb_action_ids=3449819245935&fb_action_types=tumblr-feed%3Apost&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%223449819245935%22%3A10151004185682878%7D

KOYKLITIS είπε...

Χαχα.
Απίθανος και απολαυστικος ο Τατσόπουλος. Σπάει κόκαλα ο τρόπος αναφοράς του σε σχέση με τον πολιτισμό και τον τροπο προβολής του από τα ιδιωτικά κανάλια.

Νινή Ζ. είπε...

Το ποίημα που έπρεπε να απαγγείλουν, ειδικά οι Χ.Π.Ι., τους «Τρώες» του μεγάλου αλεξανδρινού,
δεν το απάγγειλαν...

Δεν ήταν politically correct πρφανώς...

«Είν' η προσπάθειές μας των συφοριασμένων
είν οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων...
. . . . . . . . . . . . .
Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία.
. . . . . . . . . . . . .
Πικρά για μάς ο Πρίαμος κ' η Εκάβη κλαίνε.»

KOYKLITIS είπε...

Αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν με ποίηση το πιθανότερο στο τέλος είναι να καταλήξουν στο ¨αρνάκι άσπρο και παχύ…¨.
Δεν κατάλαβα: οι Χ.Π.Ι ποιοί είναι;

Λωτοφάγος είπε...

@ Χάσε Πάσα Ιδέα!

KOYKLITIS είπε...

Χαχα!
Λοιπόν ή εσείς είστε πολύ μπροστά ή εγώ έχω μείνει πολύ πίσω...