Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΣΕΙΣ;

Όχι πως δεν χρειάζεται αυτή η πόλη μια φωτιά απ΄ άκρη σ΄ άκρη και στη θέση της να χτιστεί μια καινούργια, πιο λειτουργική, αλλά αυτό να γίνει με πρόγραμμα ρε παιδί μου κι όχι  άναρχα από άγνωστους προβοκάτορες.
Αυτοί ήταν ικανοί  να ξεφύγουν εντελώς και να βάλουν φωτιά ακόμα και στο νεοκλασικό που μένει ο γίγαντας του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ Τσοχατζόπουλος! Ευτυχώς που περιορίστηκαν αυστηρά στο κέντρο και δεν πήγαν λίγο παραπάνω, κατά ακρόπολη μεριά…
Ήταν μια από τις πολλές σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό χτες σε κάποια στιγμή που, παρασυρόμενος από το μέγα πλήθος, χρειάστηκε να τρέξω λίγο, αν δεν ήθελα να με πατήσουν εκείνοι που έρχονταν κατά πάνω μου και που και κείνοι έτρεχαν γιατί κάποιοι άλλοι έτρεχαν πίσω τους…
Πολύς ο κόσμος στο σύνταγμα και ευτυχώς που άρχισαν να πέφτουν τα  δακρυγόνα και αραιώσαμε κάπως, γιατί όπως πήγαινε η δουλειά, με αυτή την προσέλευση  του κόσμου, σε κάποια στιγμή θα δημιουργούνταν το αδιαχώρητο με συνέπεια, προκειμένου να μην πάθουμε ασφυξία, να χρειαζόταν να μας παραχωρήσουν και το προαύλιο της βουλής…
Τελικά και παρόλο τον όγκο του κόσμου, και την προτροπή του να μη το κάνουν, το μνημόνιο ψηφίστηκε από 199 βουλευτές των δυο κομμάτων. Νίκησαν οι μνημονιακοί με μικρές απώλειες.
Μια τέτοια νίκη ακόμα και θα πάθουν ότι και ο Πύρρος, ο αρχαίος βασιλιάς της Ηπείρου, που ενώ κέρδιζε τις μάχες στο τέλος έμεινε χωρίς στρατιώτες!
Το άδικο στην ιστορία είναι ότι έχασε κι ο Καρατζαφέρης τους δυο υπουργούς του. Και είναι άδικο επειδή τους έχασε για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από κείνους που έχασαν τους σαράντα τόσους βουλευτές τους τα μεγάλα του μνημονίου κόμματα.
Όπως και να το κάνεις, από όλη αυτή την κινητοποίηση κερδισμένη βγήκε η αριστερά, στο σύνολο, και είναι κρίμα που δεν αξιοποιεί αυτή της τη νίκη.
Μήπως δεν θέλει;
Μήπως φοβάται;
Μήπως δεν μπορεί;
Να ξέρουν όμως ότι ο λαός  ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ!


2 σχόλια:

Swell είπε...

Η Αλέκα πάντως το είπε, για να μη ξεθαρρεύουν οι πελάτες: "Οι εκλογές δεν μπορούν να φέρουν την αλλαγή".

KOYKLITIS είπε...

Swell

Κάποιος πρέπει να πει της Αλέκας ότι και τα όπλα που φέρνουν την αλλαγή δεν υπάρχουν χέρια να τα κρατήσουν.
Μέχρι να βρεθούν τα χέρια που θα κρατήσουν τα όπλα, ας φροντίσει να βρεθούν τα χέρια που θα κρατήσουν τα ψηφοδέλτια της ενωμένης, μεγάλης, αριστεράς.