Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ουρές...

Θέλουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους!
Εκπτώσεις λέει στην Αγγλία και από βραδύς πλήθος κόσμου περιμένει το ξημέρωμα να ανοίξουν τα καταστήματα για να πάρει ένα ζευγάρι παπούτσια σε τιμή ευκαιρίας και που, όπως στη προκειμένη περίπτωση, φτάνει και στο φόνο ακόμα προκειμένου να τα αποκτήσει!
Εμείς εδώ, σε αυτόν τον τόπο, δεν πρόκειται ποτέ να στηθούμε στην ουρά από βραδύς, ακόμα κι αν ήταν να πάρουμε αυτόγραφο από τη Μενεγάκη ή έστω να κερδίσουμε μια διανυκτέρευση  με τη Τζούλια Αλεξανδράτου.
Στη χώρα μας  ουρά μπορείς να δεις μόνο στο ΙΚΑ στην Εφορία στην τράπεζα και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, άντε και έξω από κάνα γήπεδο  για την απόκτηση εισιτηρίου κάποιου σπουδαίου ποδοσφαιρικού αγώνα.
Γιαυτό σκύλιασαν Γερμανοί Γάλλοι και οι λοιποί ευρωφονιάδες εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή ένωση. Τη λεβεντιά και την περηφάνια μας ζηλεύουν και βάλθηκαν να μας προσθέσουν μια ακόμα ουρά. Όχι την ουρά των εκπτώσεων. Την ουρά για συσσίτιο!
Θα το δεχτούμε;
Καλή χρονιά.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ

Το ¨ Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών¨ κήρυξε μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα, ενώ η ¨Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης¨ καλεί όλους τους Έλληνες να πάρουν μέρος σε αυτή την εθνική εκστρατεία. Κάτι σαν ανέκδοτο μου ακούγεται αυτή η προτροπή.
Καταρχήν το μέγεθος της χώρας μας είναι τέτοιο που ένα  μποϊκοτάζ, κι αν ακόμα πετύχει 100%, θα γίνει αισθητό στη Γερμανία όσο αισθητό γίνεται ένα κουνούπι στο κέρατο ενός βοδιού. Ύστερα, δεν είναι μονόπλευρα τα μποϊκοτάζ. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι γερμανοί στα ελληνικά προϊόντα και δεν ξέρω πόσο δεν θα γίνει αυτό αντιληπτό στη χώρα μας.
Νομίζω πως  μποϊκοτάζ θα ήταν προτιμότερο  να κάνουμε στα Κινέζικα προϊόντα, που για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται εξαθλιωμένοι εργάτες με εξαθλιωμένες αμοιβές και ακόμα πιο εξαθλιωμένες συνθήκες εργασίας.
Ακόμα καλύτερο θα ήταν να κάναμε μποϊκοτάζ  στην αδιαφορία μας και στην παθητική στάση που κρατάμε απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιχειρεί να μας πείσει ότι το να μας γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω, σε επίπεδο διαβίωσης, είναι για το καλό μας.
Είναι το μόνο μποϊκοτάζ που μπορούμε, που πρέπει και που επιβάλλεται να κάνουμε, διαφορετικά, αν συνεχίσουμε έτσι, και να θέλουμε να κάνουμε μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα θα είναι αδύνατο.
Δεν θα έχουμε λεφτά ούτε για Κινέζικα!  



Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το όραμα του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο ¨αδελφό¨ κόμμα της Βόρειας Κορέας για το χαμό του μεγάλου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ!
Στην αρχή νόμισα πως ήταν πλάκα, οπότε για να βεβαιωθώ πήγα στο Ριζοσπάστη και διάβασα ένα κείμενο, που αν δεν σου προκαλούσε αηδία μέχρις εμετού, σίγουρα σου έφερνε νευρικά γέλια!
Τώρα ξέρει πια ο καθένας ποιο ακριβώς είναι το όραμα του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό. Η εκκλησία, η εργατική τάξη που πιστεύει στις φαντασιώσεις της Κανέλλη  και οι ελέω Θεού κληρονομικοί ηγέτες τύπου Κιμ…(Δεν ξέρω αν και η Κίνα περιλαμβάνεται στον τύπο του σοσιαλισμού που ονειρεύεται η ηγεσία του ΚΚΕ για τη χώρα μας).
Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να πάψει ο Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να απευθύνονται στο ΚΚΕ καλώντας το σε συνεργασία. Η σημερινή του ηγεσία  έχει σχέση με το σοσιαλισμό όση ο Πούτιν με τη μαρξιστική θεωρία.
Μιλάω για την ηγεσία, αλλά και ο κόσμος που ακολουθεί αυτή την πολιτική απομόνωσης δεν έχει λιγότερες ευθύνες.
Ας ανοίξουν τα μάτια, οι χιλιάδες που το ακολουθούν με θρησκευτικό φανατισμό, για να δουν που οδηγεί αυτή η τακτική κι ας πάψουν να μας ζαλίζουν με πορείες και συνθήματα του περασμένου αιώνα.
Αν είναι να παλέψω για να φέρω στην εξουσία ένα κόμμα που θεωρεί έναν αιμοσταγή δικτάτορα λαϊκό ηγέτη, άσε, καλός είναι κι ο Παπαδήμος-για να μη σου πω κι ο Καρατζαφέρης!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι αλιείς

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φωτογραφία της χρονιάς.
Που να το φανταζόταν η Μαρία, αλλά και πολύ περισσότερο όλοι εμείς που λατρέψαμε τη φωνή και το θάρρος της όταν την ακούγαμε να φωνάζει εδώ πολυτεχνείο-εδώ πολυτεχνείο, ότι θα έφτανε κάποια στιγμή που θα έστεκε δίπλα-δίπλα με έναν από τους εκφραστές της ιδεολογίας που αντιπάλευε στα πέτρινα χρόνια.
Και τι κοινό έχουν, θα πει κάποιος, αυτοί οι δύο ώστε να φωτογραφίζονται πλάι-πλάι περήφανα;
Ε, πως δεν έχουν.
Η Μαρία είναι επίτροπος αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Μπουμπούκος είναι υφυπουργός ναυτιλίας στη σκιώδη κυβέρνηση Παπαδήμου.
Και λοιπόν;
Λοιπόν, αυτό που τους ενώνει είναι η αλιεία. Το ψάρεμα δηλαδή με το οποίο ασχολούνται επιτυχώς.
Μην αναρωτιέστε τι ψαρεύουν.
ΧΑΝΟΥΣ!
Είναι το είδος που αφθονεί σε στεριά και θάλασσα στη χώρα μας…
 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δεν του έλειψε...

Η κρατική τηλεόραση ανέστειλε τις απεργιακές της κινητοποιήσεις επειδή κρίθηκαν παράνομες (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!) από το δικαστήριο.
Βέβαια η κρατική τηλεόραση μπορεί να έλειψε στον πολύ κόσμο, αλλά δεν έλειψε στον Πάγκαλο, αφού  δήλωσε σε κάποιο (ιδιωτικό) κανάλι ότι αυτού δεν του έλειψε καθόλου και συμπέρανε ότι ούτε ο κόσμος ένιωσε στέρηση από τη μη ενημέρωση από τα κανάλια της ΕΡΤ.
Είμαι σίγουρος ότι δεν του έλειψε η δημόσια τηλεόραση του Πάγκαλου, γιατί ο καθένας πορεύεται ανάλογα με τις προτεραιότητες που βάζει στη ζωή του.
Του Πάγκαλου του έλειψε η ελεύθερη μετακίνηση προς τα ταβερνεία όπου ο ¨ΚΑΘΕ ΤΥΧΟΝΤΑΣ¨ (κατά δήλωσή του), δεν τον αφήνει να απολαύσει τα φιλέτα, τις σπαλομπριζόλες, τα παϊδάκια και τους λοιπούς πικάντικους μεζέδες.
Κατανοητό…


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστά επαγγέλματα...

Ο υπουργός που αντικατέστησε τον Ραγκούση στο υπουργείο συγκοινωνιών ή όπως αλλιώς το βάφτισαν οι σοσιαλησταράδες του ΓΑΠ, είναι ο ¨τσεκουράτος¨ Μάκης  Βορίδης του Λά.ο.σ.
Μέχρι τώρα δείχνει να τα πάει καλά με τους ταξιτζήδες και απομένει να δούμε αν τα ξένα αφεντικά της τρόικας αποδεχτούν τις εισηγήσεις του.
Επειδή η ανεργία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και για να βοηθήσω στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θέλω να προτείνω στον (τσεκουράτο, τάπαμε!) υπουργό να εισηγηθεί και την απελευθέρωση των δυο παρακάτω κλειστών επαγγελμάτων.

Το πρώτο είναι αυτό και αφορά τους συλλέκτες σκουπιδιών

Το δεύτερο είναι τούτο του καθαριστή παρμπρίζ στα φανάρια.

Και τα δύο αυτά επαγγέλματα εξασκούνται αποκλειστικά από αλλοδαπούς και δη μελαψούς  ασιατικών χωρών.
Για να του δώσω και επιχειρήματα, ώστε να μην  υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους προνομιούχους των παραπάνω επαγγελμάτων, θέλω να του πω πως αυτοί που τρώνε το ψωμί των άνεργων Ελλήνων είναι, πέραν όλων των άλλων, και λαθρομετανάστες!



ΥΓ: ελπίζω να μη το διαβάσει ο υπουργός αυτό και πάρει τοις μετρητοίς την πρότασή μου, γιατί τότε θα γίνω στόχος του καρτέλ των δυο αυτών κλειστών επαγγελμάτων κι άντε μετά να δίνεις εξηγήσεις…






Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Είδες η Νανά;

Είδες η Νανά;
Ούτε ο χειρότερος ανθέλληνας δεν μας έκανε τέτοια επίθεση.
Τεμπέληδες και μπαταξήδες  μας είπε, μεταξύ των άλλων, και το μόνο που θα μπορούσες να πεις για αυτό το βόρβορο που εκστόμισε κατά της χώρας και των κατοίκων της είναι το γεγονός ότι όπου νάναι θα γιορτάσει τα 78α γενέθλιά της στο μάταιο τούτο κόσμο.
Είναι κι αυτά τα ηρεμιστικά που αν δεν τα πάρεις στην ώρα τους αρχίζεις να βρίζεις τους πάντες γύρω σου.
Άσε δηλαδή που μετά δεν θυμάσαι τίποτα από όσα είπες.
Λόγω αλτσχάιμερ!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΕΕΕ!

Διπλασίασε τα  ποσοστά του στις πρόσφατες εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας.
Πρόκειται για θαύμα, που οφείλεται στο προσκύνημα του ηγέτη του κόμματος Ζουγκάνωφ στο  ζωνάρι του Εφραίμ, που ανήκε παλιότερα στην μάνα του Χριστού…
Φαντάσου, λέει τώρα, που θα εκτοξεύονταν τα εκλογικά ποσοστά του ΚουΚουΡω αν αντί της θαυματουργής ζώνης προσκυνούσε ο Ζουγκάνωφ και τα εσώρουχα του Εφραίμ-που θα ανήκαν εννοείται  κι αυτά  στην Παναγία πιο παλιά…
Φίλε μου, όταν ο τσοπάνος ακολουθεί τα πρόβατα, αντί να τα οδηγεί, το μόνο που έχεις να περιμένεις είναι ένα μονότονο κι ατέλειωτο  μπεεε…

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Στον ίδιο τοίχο...

Πανό στη μάντρα του ΙΓΜΕ, στο Ολυμπιακό χωριό, αναρτημένο από τους εκεί εργαζόμενους.
Και λίγο παρακάτω  στον τοίχο της ίδιας μάντρας αυτό.
Πόσο ζηλεύω αυτούς τους δεύτερους. Ανέμελοι ξένοιαστοι και μακάριοι ζουν στον δικό τους κόσμο.
Όπως και οι τετράποδοι συγγενείς τους.
ΤΑ ΒΟΔΙΑ…

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΡΙΕΣ...

Απορία πρώτη…
Αφού ένας Γιωργάκης, που για να σου πει καλημέρα κοιτάζει το χειρόγραφο που του έχουν δώσει, κατάφερε να γίνει Γιώργος και έπεισε  ένα λαό ότι είναι ικανός να τον κυβερνήσει, πως διάολο αυτή η αριστερά δεν καταφέρνει να πείσει τον ίδιο λαό ότι είναι η λύση στο πρόβλημα της χώρας;
Απορία δεύτερη…
Αφού η συνεργασία δεν είναι στο DNA των κομμάτων της αριστεράς, την απλή αναλογική τι την χρειάζονται; Έτσι κι αλλιώς και με το υπάρχων πλειοψηφικό σύστημα τα κουκιά του καθένα θα προσμετρηθούν και η πρωτοκαθεδρία του πιο ¨επαναστατικού¨ κόμματος θα επικυρωθεί με τις ανάλογες έδρες.
Απορία Τρίτη…
Μήπως για το μόνο που νοιάζονται οι ηγέτες και οι ηγετίσκοι της αριστεράς είναι η εξασφάλιση περισσότερων καρεκλών στο κοινοβούλιο  και η διατήρηση των μικρομάγαζων που εξασφαλίζουν μια άνετη άσκηση αντιπολίτευσης με μεγαλοστομίες από τα παρασκήνια;
Απορία τέταρτη…
Αυτός ο λαός, εμείς όλοι που μια ζωή ψηφίζουμε αριστερά σε όλες τις αποχρώσεις, μήπως πρέπει να ζητήσουμε εξηγήσεις, από  το χώρο του ο καθένας, και αν δεν μας λύσουν αυτές τις απορίες να μη πάμε να ψηφίσουμε;
Λέω τώρα εγώ…
   
  

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς αναστολές...

Να κι ένας παιδεραστής που όχι μόνο δεν ντρέπεται για τα περίεργα βίτσια του, έχει και άποψη πάνω στο θέμα.
Πήγαινε λέει με τα παιδιά για να τα κάνει δυνατά και χωρίς αναστολές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τις δυσκολίες της ζωής.
Επειδή όμως στη ζωή χρειάζονται και οι αναστολές, για να ξεχωρίζουν οι άνθρωποι από τα ζώα, προτείνω στη φυλακή να τον βάλουν  σε ένα κελί με δυο μαύρους που θάχουν κάνα δυο χρόνια να κάνουν σεξ, έτσι, ώστε να καταλάβει τι θα πει να ζεις χωρίς αναστολές…

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΡΊΣΕΙΣ...

Φαντάσου εσύ τώρα τον Πάγκαλο ή όποιο άλλο κυβερνητικό παχύδερμο να αναγγέλλει δυσάρεστα μέτρα για το λαό και να δακρύζει όπως η ιταλίδα (τεχνοκράτης παρακαλώ!) υπουργός εργασίας.
Τούτοι οι δικοί μας όταν μιλάνε για περικοπές μισθών και υπηρεσιών όχι μόνο να κλάψουν δεν είναι διατεθειμένοι, αλλά σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν σε χαχανητά.
Οι κοπρίτες…

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ζωτικός χώρος,,,

Πρόβατα ανάμεσα σε οικισμό .
Ή αυτά είναι σε λάθος τόπο ή εμείς τα βοσκοτόπια τα κάναμε τόπους κατοικίας…

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Έισοδος και έξοδος...

Αυτή είναι η είσοδος του τούνελ που μας έβαλε η κυβέρνηση του GAP.
Ακολουθώντας τα βέλη βλέπουμε που οδηγεί η έξοδος...



























































Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΜΑ...

...βουλιάξαμε γιατί ο ΓΑΠ εφάρμοσε τις συμβουλές που του έλεγε μυστικά στο αυτί ο Ανδρουλάκης ή μήπως γιατί έκανε τα ακριβώς αντίθετα από ότι τον συμβούλευε;

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΩ!

Μπορεί οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να μην απεργούν, λόγω του φόβου της απόλυσης, ο ρακοσυλλέκτης όμως που είναι ελεύθερος επαγγελματίας  άφησε το εργαλείο της δουλειάς του πλάι στον κάδο και ΑΠΕΡΓΕΙ!
Καλό μήνα.