Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο φιλοξενούμενος Μίμης...

Τις ¨Συνταγές με…ιστορία¨, το βιβλίο της Μαρίκας Μητσοτάκη παρουσίασε ο μεγάλος θεωρητικός  του χαβαλέ και της αρλούμπας Μίμης Ανδρουλάκης που, παρεμπιπτόντως, ασχολείται και με την πολιτική, όντας φιλοξενούμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Τελικά αυτός ο τύπος όλο και μας εκπλήσσει με τις γνώσεις του, αφού πέραν των συγγραφικών του ικανοτήτων, των απόψεών του περί τα οικονομικά, τα γνωμικά, τις παροιμίες, το ποδόσφαιρο, τις μαντινάδες, τα ανέκδοτα και ποιος ξέρει πόσα άλλα, νάσου που έχει και γνώσεις μαγειρικής.
Τώρα θα πεις: σιγά τη μαγείρισσα, Θα σου πω: σιγά τον κριτή!
Εν ολίγοις είναι αυτό που έλεγε η γιαγιά μου για το γάμο ενός κουλού και μιας υφλής που είχε γίνει εκείνα τα χρόνια στο χωριό: <<ανάλογα τα σκατά και το φτυάρι!>>.
Μια απορία: πως επέτρεψε ο Μίμης στον άσχετο  Μαμαλάκη να σταθεί δίπλα του σε μια συμπαρουσίαση ενός τέτοιου βιβλίου;
Πως δηλαδή θα φαινόταν στο Μαμαλάκη αν ο Ανδρουλάκης έμπαινε στα χωράφια του προλογίζοντας ένα βιβλίο πολιτικού περιεχομένου;
Γειά σου ρε Μίμη, φιλοξενούμενε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που αφού έλυσες όλα τα προβλήματα του λαού φιλοξενήθηκες και στην αυλή του Μητσοτάκη, χαριεντιζόμενος ανάμεσα στους τόσους λακέδες, ένας λακές κι εσύ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: